Softić Adila, dipl.psiholog, psihoterapeut CTA


Diplomirani psiholog. Psihoterapeut transakcione analize sa evropskim certifikatom ( CTA ). Diplomirala januara 2004.g. na Odsjeku za psihologiju, Filozofski fakultet, Univerzitet u Sarajevu. Završni ispit za sticanje zvanja psihoterapeut transakcione analize sa evropskim certifikatom,  završila 2016.g. u Ženevi.

Zaposlena u JZU Zavod za bolesti ovisnosti ZDK od osnivanja Ustanove, od 5.12.2005.g te obavlja poslove psihologa i psihoterapeuta u Službi za ambulantni i stacionarni tretman bolesti ovisnosti i u drugim odjeljenjima.Gostujući  predavač/terapeut na Institutu za transakcionu analizu ICTA u Beogradu.

Značajno iskustvo ima u psihološko – pedagoškom radu u osnovnoj školi radeći sa učenicima, roditeljima i prosvjetnim radnicima i u razredu.NVO: radile grupne psihoterapije sa ženama oboljelim od karcinoma dojke iz UG „ Život“. Obavljala je psihosocijalne usluge u UG „Romano Centro“. NVO Karneol- Kulturni centar održavala predavanja iz oblasti mentalnog zdravlja te radila grupe za lični rast i razvoj.

Jedan je od osnivača UG BIHOTA-udruženja psihoterapeuta u Zenici ZDK i sada predsjednik BIHOTA. Član UO Saveza psihoterapeuta BIH ( SPUBIH ).  Član je Društva psihologa u Federaciji BiH. Član Evropske asocijacije transakcionih analitičara EATA.

Educirana iz osnova i tehnika različitih  psihoterapijskih pravaca.

Aktivno učestvovala na većem broju domaćih i međunarodnih kongresa, seminara konferencija i radionica. Autor i koautor je različitih stručnih i naučnih radova, publikacija i priručnika.

JZU „Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona“

Built with HTML5 and CSS3 • Copyright © 2019 • ZEDO-ovisnost. Design by inhost.ba.

Design by INPUT