dipl. soc. pedagog Babić Emina


Rođena 09.01.1980.godine u Zenici.

Diplomirala na  UNZE „Islamski pedagoški fakultet“ u Zenici Odsjek za socijalnu pedagogiju što u redovnom roku, kao vanredan student, 2009.godine kao diplomant u klasi prof.dr.Izeta Pajevića. Potom 2017.godine završava postdiplomski studij na Islamskom pedagoškom fakultetu u klasi prof.dr.Izeta Pehlića a na temu “Povezanost vršnjačkog nasilja sa porodičnim i školskim životom srednjoškolca“ prosječnom ocjenom 9,3 čime stiče zvanje Magistra socijalne pedagogije a iz oblasti vršnjačkog nasilja. 

Radila godinu dana kao učiteljica u OŠ „Ćamil Sijerić“ Nemila školske 1998/99.godina. Potom radila kao voditelj na  radio stanici „BM“ Zenica. Radila kao sekretar „Udruženja demobilisanih boraca“ Grada Zenice. Nakon studiranja volontirala te položiti stručni ispit u JZU „Zavod za bolesti ovisnosti“ ZDK. Od 2012.zaposlena u Odjeljenju za rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika. Sada zaposlena na poslovima u stacionarnom djelu  JZU „Zavoda za bolesti ovisnoti“ ZDK – Detox odjel te aktivno radim sociopedagoški tretman pacijenata.

Šest  godina  mentor studentima IV godine  Islamskog pedagoškog fakulteta, Odsjek Socijalne pedagogije na predmetu „Tretman ovisnosti“ u klasi prof.dr. Mevludina Hasanovića.  Pohađala stručnu edukaciju u klasi prof.dr.Ljiljane Moro na „Istitiut za Grupnu psihoanalizu“, Klinika za psihološku medicinu, Medicinski fakultet Zagreb – Klinika za psihijatriju Univezritetsko kliničkog centra Zagreb u saradnji za Univerzitetko kliničkim centrom Tuzla, Klinika za psihijatriju, te stekla diplomu za pripremnu izobrazbu iz grupne psihoanalize u trajanju od godinu dana.

Završila stručnu edukaciju na Nezavisnom Univerzitetu NUBL u Banja Luci iz oblasti „Savremeno komuniciranje u javnosti žena u politici“ te  stekla certifikat iz oblasti komuniciranja  u javnosti žena.  Do sada objavila najmanje deset autorskih i koautorskih radova u stručnim i indexiranim ćasopisima ali i radova također, te učestvovala na mnogim  domaćim i međunarodnim kongresima, strućnim konferencijama i seminarima. 

Trenutno aplikant za doktorski studij pri UNZE „Islamski pedagoški fakultet“ u Zenici, Odsjek za socijalnu pedagogiju.

JZU „Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona“

Built with HTML5 and CSS3 • Copyright © 2019 • ZEDO-ovisnost. Design by inhost.ba.

Design by INPUT