Rezultati konkursa na temu: “Biti ovisnik znači izgubiti smisao za radost“ – obavještenje


Obavještavaju se učenici škola sa područja Zeničko-dobojskog kantona, roditelji učenika, profesori/nastavnici i direktori škola, predstavnici Javnih ustanova, da je shodno raspisanom konkursu za dostavu radova na temu: “Biti ovisnik znači izgubiti smisao za radost“, Odlukom direktora Zavoda za bolesti ovisnosti formirana petočlana Komisija, različitih profesionalnih zanimanja sa zadatkom odabira najboljih radova u skladu sa raspisanim konkursom. Komisija je konstatovala sljedeće:

– da je 105 učenika iz 20 osnovnih i srednjih škola sa područja Zeničko-dobojskog kantona učestvovalo na konkursu i dostavilo svoje radove.

– po ocjeni Komisije odabrana su tri najbolja rada kojima će se uručiti predviđene novčane nagrade, zahvalnice i prigodan poklon;

– s obzirom na kvalitet radova predlaže se direktoru Zavoda da donese odluku i o dodjeli četvrte, počasne nagrade.

Shodno navedenom direktor Zavoda donio je odluku da se najkasnije do 12.12.2019. godine obavijestite sve škole i nastavnici čiji su učenici učestvovali na konkursu sa rezultatima konkursa. Također Odlukom direktora sve škole čiji su učenici učestvovali na konkursu dobit će Zahvalnicu i prigodan poklon zajedno sa nastavnicima koji su zajednički sa svojim učenicima učestvovali na konkursu. Zahvalnice za učešće na konkursu dobit će svi učenici koji su dostavili rad, putem svojih škola. S obzirom na kvalitet dostavljenih radova, na prijedlog Komisije, direktor Zavoda donio je odluku da se dodijeli i četvrta počasna nagrada za jedan rad. Nagrada će biti u vidu prigodnog poklona i zahvalnice. Nagrade i zahvalnice nagrađenim učenicima, nastavnicima i direktorima škola bit će uručene u prostorijama Zavoda za bolesti ovisnosti, a datum i vrijem dodjele bit će poznato u narednim danima. Svi radovi bit će prezentovanu putem web stranice Zavoda, a nagrađeni bit će štampani i u Biltenu Zavoda.

Nagrađeni radovi bit će predstavljeni javnosti čitanjem istih od strane učenika –autora radova ili prezentacijom istih.

JZU „Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona“

Built with HTML5 and CSS3 • Copyright © 2019 • ZEDO-ovisnost. Design by inhost.ba.

Design by INPUT