Predavanje / radionica u okviru projekta „ Posjeti, podijeli, primijeni“


Dana 15.7.2020.g. odazvali smo se na Poziv upućen od strane Mreže roditelja Grada Zenice , za učešće u realizaciji  Projekta „ Posjeti, podijeli, primijeni“ . Projekti se realizuju uz podršku Međunarodne organizacije za migracije BiH ( IOM-a ).

Predavanje / radionica je održano u OŠ „ Meša Selimović“ za roditelje učenika različitih škola Grada Zenice.

Tema je bila, jedan u nizu postavljenih ciljeva Projekta, buđenje i razvoj svijesti roditelja o zloupotrebi psihoaktivnih supstanci kod maloljetnika, rano prepoznavanje, pristup i podrška u prevazilaženju istog.

Ispred Zavoda za bolesti ovisnosti predavanje je održala naša kolegica  Adila Softić, psiholog i psihoterapeut.

Prisutni roditelji na predavanju su dali izuzetno pozitivan feedback o predavanju i značaju ovakve teme. Sa odgovorima na pitanja i uz diskusiju,  dolazimo do zaključka da je rano djetinjstvo najvažniji razvojni period pojedinca. Važnu i odgovornu ulogu u razvojnim fazama djeteta imaju i roditelji i okolina –  u izgradnji  stavova prema sebi i drugima a samim tim i jasan stav protiv psihoaktivnih supstanci. Svaki vid komunikacije,  rada i truda sa djecom dovest će do dobrih rezultata u razvijanju zdravih stilova življenja i nastanku zrele ličnosti.

Nadamo se nastavku saradnje.

U nastavku pogledajte par slika:

JZU „Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona“

Built with HTML5 and CSS3 • Copyright © 2019 • ZEDO-ovisnost. Design by inhost.ba.

Design by INPUT